Rolstoeltennis

Al jaren is SimonTENNIS actief bezig met rolstoeltennis. We verzorgen zowel privé- als groepslessen op verschillende locaties door het land. Wilt u zelf ook training volgen bij ons of meer informatie over het rolstoeltennis neem dan contact met ons op. We zijn u graag van dienst!

Tevens hebben de nummers 1 van de wereld bij zowel de mannen (Michael Scheffers) als bij de vrouwen (Esther Vergeer) training van o.a. Rob en Mike Simon gehad. Ook Sharon Walraven en Bas van Erp trainen o.a. bij SimonTENNIS.

Professionals

Esther Vergeer (Woerden, 1981) is één van de meest succesvolle Nederlandse sporters in de geschiedenis. Toch is ze nog geen ‘household name’ in ons land. Dat heeft vooral te maken met de niche waarin ze excelleert: tennis in een rolstoel. Vergeer heeft een dwarslaesie sinds haar achtste jaar.

Vergeer won vijf keer goud op de Paralympische Spelen en is regerend wereldkampioen sinds 1998. Haar reeks ongeslagen wedstrijden in het enkelspel is opgelopen tot meer dan 400. Daarnaast vervult de Woerdense verschillende ambassadeurschappen en steunt..>>> ga naar de website van Esther voor het hele verhaal.

Sharon Walraven(19 juni 1970) is een Nederlands rolstoeltennisster, zowel in het enkel- als in het dubbelspel en woont in Hoensbroek. Walraven is al van jongs af aan actief aan het sporten en heeft jarenlang aan marathonschaatsen, wielrennen, windsurfen gedaan, ook was ze al in haar jeugd aan het tennissen. Walraven zit in een rolstoel door een dwarslaesie Die ze op haar 23e opliep nadat ze viel op de schaatsbaan en er complicaties optraden in het ziekenhuis. Walraven kon het sporten niet missen en begon al in het revalidatiecentrum weer actief met tennissen maar dan vanuit een rolstoel.

Walraven haalde tijdens de Paralympische Zomerspelen 2000 te Sydney zilver in het enkelspel. Het jaar 2004 is een zwarte bladzijde in het sportleven van Sharon Walraven een plotseling probleem met haar hart maakte een spoedoperatie in Australië noodzakelijk. Ze leek net op tijd hersteld te zijn voor de Paralympische Spelen…>>> ga naar de website van Sharon voor het hele verhaal.

Maikel Scheffers
Het NOC*NSF heeft bekend gemaakt dat rolstoeltennisser Maikel Scheffers genomineerd is voor sporter van het jaar in de categorie Gehandicaptensporter. De twee andere genomineerden zijn Esther Vergeer (rolstoeltennis) en Thierry Schmitter (zeilen).

De in het Brabantse Dorst woonachtige rolstoeltennisser begon het jaar als de nummer 7 op de wereldranglijst. Hij behaalde op Roland Garros zijn eerste Grand Slam titel in het enkelspel en won nog vijf andere internationale toernooien. Na zijn tweede plek bij de Masters veroverde hij in november de nummer 1 positie op de wereldranglijst in de singel. Ook in het dubbelspel won Scheffers veel belangrijke titels zoals de Australian Open en Wimbledon waardoor hij in het dubbelspel eveneens bovenaan de wereldranglijst staat. Met het Nederlandse team werd hij dit jaar bovendien wereldkampioen tijdens de World Team Cup in Zuid-Afrika…>>> lees verder op de website van Michael.

Bas van Erp In 1990 begon de momenteel 31-jarige Liempdenaar Bas van Erp vanwege een aangeboren handicap met rolstoeltennis. Zijn doorzettingsvermogen bracht hem daarbij tot het internationale niveau in de quad-division waarin hij speelt. De deelname aan en het behalen van twee bronzen medailles tijdens de Paralympics in Athene mogen daarbij met alle recht als hoogtepunten in Bas zijn tenniscarrière beschouwd worden.

Om deze status te kunnen behouden is het spelen van toernooien in binnen- en buitenland een must. Tien jaar geleden is de Stichting Rolstoeltennis Bas in het leven geroepen om hem daarbij financieel te ondersteunen.

Zij beheren niet alleen de gelden, die binnenkomen via sponsors en donateurs, maar verzorgen ook deze website waarop U als geïnteresseerde o.a. de te spelen wedstrijden en resultaten van Bas nauwgezet kunt volgen.